TIMISOARA
MEDIATORI
TRUSCULESCU DIONISIE

Tel: 0256211127

e-mail: office@misit-mediere.ro

GLIGOR MARIA COSMINA

Tel: 0256211127

e-mail: office@misit-mediere.ro

MICU MIRCEA

Tel: 0723333420

e-mail:  mircea.micu@hotmail.com

RESITA
MEDIATORI
SPATARU IONELA

Tel. 0729905526

e-mail: ionela_spataru66@yahoo.com

BERBENCEA MARIA ELENA

Tel. 0720151296

e-mail: berbenceam@yahoo.com

ERENA GHEORGHE

Tel. 0722521895

e-mail: georgeerena@yahoo.com

Medierea in materie penala

In latura penala a procesului, medierea are la baza comunicarea intre victima si agresor fiind o practica restaurativa care presupune dialogul victima-infractor si se aplica numai in cauzele privind infractiuni pentru care, potrivit legii, retragerea plangerii prealabile sau impacarea partilor inlatura raspunderea penala. Partile si subiectii procesuali nu pot fi constransi sa accepte procedura medierii. Pentru celelalte tipuri de infractiuni ce nu pot fi supuse medierii se poate solutiona latura civila a procesului penal, acordul de mediere vizand doar despagubirile pretinse pentru repararea prejudiciului cauzat prin infractiune. In domeniul penal pot fi supuse medierii orice tip de infractiune prevazuta in Codul Penal sau in legi speciale, in care actiunea penala se pune in miscare la plangerea prealabila a persoanei vatamate, sau din oficiu iar prin retragerea plangerii sau impacarea partilor este inlaturata raspunderea penala.
Acordul de Mediere încheiat între părți în cauzele penale, constituie o cauză sui-generis care înlătură răspunderea penală.
Dreptul la un mediator este un drept fundamental în noua legislație penală.
Dreptul persoanei vătămate-victimă de a apela la un mediator este prevăzut în Codul de Procedură Penală la art. 81 și art. 111.
Dreptul făptuitorului-suspectului- învinuitului- inculpatului de a apela la un mediator este prevăzut în Codul de Procedură Penală la art. 83 și art. 112.

Tipuri de infractiuni ce pot fi supuse medierii: