CURS MEDIATOR SOCIAL

CURS MEDIATOR SOCIAL – COD COR 532902
Autorizat de Autoritatea Nationala pentru Calificari
TIP CURS:INITIERE
DATA INCEPERII:23.11.2015
DURATA DE PREGATIRE:60 ore
PREŢ:1000 lei ( nu exista alte costuri )si poate fi achitat in
CONTUL: RO14BREL0002000731450100, deschis la Banca Libra Internet Bank.
DISCOUNT: 5% (PENTRU GRUPURI MAI MARI DE 3 PERSOANE);
CERTIFICAT DE ABSOLVIRE:eliberat de Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale si Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului. Va da posibilitatea de a ameliora situatia sociala a grupurilor aflate in situatii de risc si de a facilita relatia in cadrul triadei individ – familie – comunitate.
NIVEL DE ACCES: minim studii liceale;
LOCUL DESFASURARII CURSULUI:Timisoara
DESCRIEREA OCUPATIEI
Mediatorul social, prin activitatea de mediere din perspectiva sociala, se implica in problematica sociala cu care se confrunta persoane, grupuri, comunitati defavorizate, in scopul ameliorarii situatiei sociale a acestora si al facilitarii relatiilor in cadrul triadei individ – familie – comunitate.
Activitatea mediatorului social este complexa, tinand cont de faptul ca acesta poate fi un mediator intre doua culturi. El trebuie sa-si adapteze comportamentul si interventia la specificul situatiilor din familiile in care intervine, tinand cont de nevoi, obiceiuri si traditii etnice.
Mediatorul social adopta atitudini profesionale in situatii ambigue, stie cum sa intervina pentru a aplana conflicte, pentru a facilita comunicarea intre parti, asigurand totodata pastrarea respectului si neutralitatii fata de toti cei implicati.
Mediatorul social cunoaste legislatia referitoare la protectia sociala a beneficiarilor, fie ei varstnici, copii, adulti, persoane de o alta etnie, etc., si faciliteaza asigurarea respectarii drepturilor acestora. Totodata, este in masura sa ofere informatii si sa indrume beneficiarii, in cautarea unui loc de munca.